Direktlänk till inlägg 9 oktober 2015

Dö är på väg att dö , leve demokratin.

Av tommy norum - 9 oktober 2015 17:30



 

Decemberöverenskommelsen mellan partierna är död tack vare Kristdemokraternas ställning på Rikstinget att avsluta uppgörelsen. 


 

Dö är på väg att dö, leve Demokratin.


Decemberöverenskommelsen som en liten klick partiledare kom överens om mellan Allianspartierna och de rödgröna är över i och med att Kristdemokraterna med överväldigande majoritet på rikstinget gav partiledningen i uppdrag att avsluta uppgörelsen. Det är nog många som väntat på att något parti tar initiativ till att avsluta den uppgörelse som bakbundit alliansens oppositionförmåga att föra realpolitik .

Om det nu skall få någon politisk ändring i verkligheten så måste också de övriga partierna inom alliansen ta sitt förnuft till fånga och ansluta sig till Kristdemokraternas ställningstagande. Man måste lägga en gemensam budget men som det då i slutändan blir Sverigedemokraterna som avgör vilken budget som går igenom. Så om man skall få något att säga till i Svensk politik i någon av båda blocken när Dö är avslutad så måste man börja tala med Sverigedemokraterna.

Det var det som gjorde att DÖ kom till, ingen vill tala med Sveriges tredje största parti. Så går det när en liten politikertrojka försöker gå runt demokratins grundregler att all makt utgår från folket och inte några enskilda partiledare som försöker köra över medborgarna i tron att alltid veta bäst i alla lägen. Nu får vi se om de övriga partierna inom alliansen följer efter då har man stora möjligheter att ta initiativ att föra borglig politik under de förutsättningar som väljarstödet i riksdagen speglar.

Frågan är väl om inte Kristdemokraterna i och med modet att ta dö på dö kommer att få ett uppsving i opinionsmätningarna framledes. Ett borgligt parti som speglar många av gräsrötternas syn bland Allianspartierna på hur man förväntar sig att oppositionspolitik skall föras och inte låta konflikträdda partledningar som i stället anser att man skall lägga sig platt och låta Löfven med sina kompisar i regeringen med sin minoritet styra och ställa i Svensk politik .

Frågan är väl om inte det här är det som behövs för att även de krafter som vill ha en förändring i de övriga allianspartierna får vind i seglen och ansluter sig till Kristdemokraternas beslut att ta död på dö för gott. Risken är nog annars att man tar död på sig själva om man inte vågar bryta December överenskommelsen för gott.


Anmärkningsvärt är väl att Alliansens 35,2 % och Sd ;s 12.9 % summa 48.1 % inte skall ha något att säga till i Svensk politik mot S med sina 31 % MP 5, 9 % och V 5,8 .% summa 45.7 % av väljarstödet vid senaste valet.

En någon konstig tolkning på att all makt skall utgå från folket där demokratiska val är utgångspunkten för hur makten skall fördelas.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards