Direktlänk till inlägg 20 maj 2016

Medborgarna blir grundlurade av våra politiker på invandringskostnaderna nu och i framtiden.. .

Av tommy norum - 20 maj 2016 07:00


 
Här har vi slutprodukten av den naiva invandrarpolitiken som bedrivits i Sverige de senaste tjugo åren.



Trots politikernas och andra invandrarvänliga individer som påstår att invandringen är lönsam för Sverige så finns det nu forskning som visar det motsatta. När får vi någon från sjuklövern som tar åt sig den informationen kan man undra ?

 

Nu har man i åratal försökt inbilla medborgarna läget på arbetsmarknaden där man informerar med siffror som är rena lögnen. Man försöker också lura medborgarna genom att påstå utbildning statuset för de nyinkomna är bättre än de i verkligheten är. Man håller tyst om hur Svensk undervisningen har klappat ihop, hur skolresultaten för generationer av nyinflyttade ligger långt under vad födda i landet presterar. Nu försöker man tuta in i Svenska folket att invandringen är lönsam för landet.  

 

Flyktingmottagning kostar först under mottagning och etableringsfasen, och kostar ännu mer på "lång sikt" när vanliga välfärdsutgifter som sjukvård tillkommer visar forskningen. Ett konstaterande som våra politiker helst vill blunda för. Pensionsmyndighetens rapport visade att hundra tusen nyanlända långsiktigt genererar 70 miljarder kr i extra inbetalningar men 150 miljarder kr i extra kostnader.

 

Flyktinginvandring blir inte lönsamt på sikt, kostnader fortsätter bara öka finns det nu utredningar som fastslagit. Inget som våra politiker vill erkänna utan fortsätter försöker lura i medborgarna för att i någon mån dölja sin naiva flyktingpolitik under åren. Att hänvisa till en IMF-rapport om större BNP till följd av fler invånare men inte nämna att samma rapport visar att BNP per invånare sjunker. Att räkna större BNP till följd av större befolkning som en ”vinst” trots att fler invånare att dela ekonomin på minskar BNP per capita är ju ett sätt för att vilseleda medborgarna. Facket och politiker vill gärna  utesluta fakta som inte gynnar deras egna syften. 

 

Centerpartiet köper ljug rapporterna utan att blinka och använder dessa som ett underlag för att satsa folkhemmets framtid på fri invandring. Kanske det som nu börjar sätta sina spår i opinionsundersökningarna när det går upp för väljarna att man kör med falska kort i sin marknadsföring för fri invandring.

Vore nog en välsignelse om också medborgarna tar sig tid att också utanför den etablerade mediaföretagen ta till sig information i stället för att stoppa huvudet i sanden så fort som politikerinformationen ifrågasätts


tn.    

   

    



 
 
Ingen bild

Dag Blomqvist

20 maj 2016 10:10

.

DEN MÖRKNANDE FRAMTIDEN ÄR VÅR.

Inte heller i regeringens 2015 års Långtidsutredning i dess huvudbetänkande målar man upp någon ljus bild av Sveriges framtid.

Visserligen lanserar man olika tänkbara scenarier som man hoppas kommer att "lösa problemen", men då den oroväckande pågående massinvandringen inte verkar ha tagits med i beräkningarna torde verkligheten snarare vara den att vi går en allt mera mörkare framtid tillmötes än den man nu i Långtidsutredningen redogjort för.

Sverige kanske har varit en stormakt inom välfärden, men med Långtidsutredningen 2015 i hand och viljan att under senare tid även vara en human stormakt verkar den välfärden vara ett minne blott. Redan nu jämrar sig ju kommunerna över att den ökande invandringen stramar åt deras ekonomiska handlingsutrymmen. Flera anmäler sig själva för att inte kunna klara av sina uppgifter som fungerande kommuner.

Så här formulerar Långtidsutredningen det: "Den demografiskt betingade efterfrågeökningen på offentligt finansierade välfärdstjänster kommer vid dagens nivåer på sysselsättning och skatter enligt de flesta scenarier att vid oförändrade regler och politik leda till underskott i de offentliga finanserna under i stort sett alla år fram till runt 2040."

Där verkar inte invandringen ingå. Man har tydligen bara räknat med det faktumet att de äldres antal ökar bland befolkningen.

För så här skriver Långtidsutredningen:
"Det finns flera faktorer som gör att efterfrågan på såväl välfärdstjänster som socialförsäkringar sannolikt kommer att öka i framtiden, bl.a en åldrande befolkning, stigande inkomster, och en teknisk utveckling som kan påverka behandlingsmöjligheter inom vård och omsorg. Strukturomvandling till följd av bl.a teknisk utveckling och internationalisering kan komma att öka efterfrågan på socialförsäkringar." Alltså inte ett ord om invandringen som orsak.

Och vidare:
"En höjd ambitionsnivå i välfärden skulle enligt scenarierna leda till stora underskott i de offentliga finanserna under lång tid, givet dagens sysselsättningsgrad och nivå på skatter. För att kunna finansiera förbättrade välfärdstjänster utan stora offentliga underskott kommer det därför att krävas betydande anpassningar.

För att upprätthålla och utveckla de offentliga välfärdssystemen i framtiden krävs förändringar. Fler arbetade timmar, höjda skatter, omprioriteringar eller en högre grad av egenfinansiering är i grunden de möjligheter som står till buds – med varierande potential – till varaktig förbättring av de offentliga finanserna.

Utredningen gör bedömningen att den största potentialen ligger i att öka antalet arbetade timmar i ekonomin. På kort sikt kan skattehöjningar användas som komplement, men på lång sikt bedöms möjligheterna att finansiera en utveckling av de offentliga välfärdssystemen med höjda skatter begränsade.

Utredningen tror inte att produktivitetshöjningar inom den offentligt finansierade verksamheten skulle underlätta den långsiktiga finansieringen av de offentliga välfärdssystemen i tillräckligt hög grad för att möta en sannolikt kontinuerligt ökande efterfrågan på skattefinansierade välfärdssystem. Även en högre produktivitet i privat sektor skulle ha en mycket begränsad effekt på de offentliga finansieringsmöjligheterna, eftersom en mycket stor del av de offentliga konsumtions-utgifterna utgörs av löner som på sikt tenderar att stiga i samma takt som i näringslivet.
(Källa: Betänkande av Långtidsutredningen Stockholm 2015 [SOU 2015:104])

Läs mera här:
http://www.regeringen.se/contentassets/86d73b72a97345feb2a8cbc8b6700fa7/sou-2015104-langtidsutredningen-2015-huvudbetankande

Långtidsutredningen menar också att:
"En utveckling där de offentliga finanserna visar underskott under fler årtionden förefaller dock osannolik. Mer sannolikt är att olika åtgärder kommer att genomföras för att nå balans i de offentliga finanserna."

För att "nå denna balans" skall medborgarna alltså drabbas av:
"FLER ARBETANDE TIMMAR":
På 1960 talet kände jag en familj där mannen ensam arbetade och försörjde familjen. Frun var hemma med barnen. Ändå bodde de i en villa. De hade två barn, bil, sommarstuga och båt med motor. Sen gick åren och frun tvingades ut på arbetsmarknaden för att kunna bidra till familjens försörjning. Nu räcker inte heller detta. Nu ska en familj alltså tvingas arbeta ännu fler timmar för att få det att gå ihop.

"HÖJDA SKATTER":
Men att höja skatterna är inte någon lösning. Och det går inte heller. För medborgarna måste ju ha något kvar av lönen, pensionen osv. att leva på.

"OMPRIORITERINGAR ELLER EN HÖGRE GRAD AV EGENFINANSIERING":
"Egenfinansiering"? Är det sjukvården, barnomsorgen och åldringsvården som de menar vi framöver själva ska betala - alltså en gång till? ??? För vi har ju redan betalat till detta en gång via skatterna.

Att dessutom spä på eländet med ytterligare tusentals invandrare i veckan, vilka ska ha gratis mat, gratis kläder och gratis husrum, är fullständigt obegripligt. (Ja gratis är det ju inte för oss som ska betala kalaset. De äter t.ex för över 500 kronor per dag och person, som det redovisades från en flyktingförläggning, (och ändå klagar) medan våra barn i skolan får nöja sig med c:a 10 kronor per dag. Om ens det.) Och Agda 90 på hemmet får ett halvt kokt ägg.

Och de så kallade "ensamkommande" barnen med skäggstubb kostar c:a 3000 kronor per dygn, vilket blir drygt en miljon per år - per "barn". Vilken svensk mamma får över en miljon i barnbidrag per år per barn?

Och skulle man nu, som man påannonserat, börja låna flera tiotals miljarder blir det rena natta. Vem har givit dessa politiker mandat att kasta konsekvenserna av alla sina ekonomiska avarter och vanstyre på våra barn och barnbarn? Varför ska de tvingas betala för deras dårskap? Våra barn har säkert egna drömmar om hur de vill utforma sina liv. Denna barbarism mot svenskarnas barn, det kommande släktet, är oförlåtlig, fullständigt obegripligt och det absoluta vansinnet.

Och då Långtidsutredningen 2015 redan nu fastslår att det inte ser så värst ljust ut för Sverige framöver, måste vi lägga en budget som vi i Sverige idag kan klara av. Vi kan inte dra på oss ännu mera problem än de vi redan har.

.

 
Ingen bild

Fd Åmålsbo

21 maj 2016 08:44

Det går bra i Malmö nu.

"En dyster framtid för Malmö målas upp i en konsultrapport från den internationella revisionsbyrån PWC. Kommunen har knappt fjorton år på sig att få ihop plus och minus."

"WC har räknat på vad det skulle kosta att stänga gapet och uppfylla kommunallagens krav på en ekonomi i balans. Det finns två möjliga lösningar:
* En skattehöjning på 6,41 kronor per intjänad hundralapp fram till 2030, eller:
* Effektiviseringar och åtstramningar i kommunen med i genomsnitt 1,09 procent om året. I pengar motsvarar det uppemot 200 miljoner kronor årligen."

http://www.sydsvenskan.se/2016-05-20/chockhojd-skatt-hotar-malmoborna

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6 7
8
9
10
11
12
13 14 15
16 17
18
19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards