Alla inlägg under maj 2016

Av tommy norum - 3 maj 2016 19:30






En bild från hamnen i Kristinehamn  1920 talet  ?


foto 1896

Erikslunds varv 1915-1916.

Erikslunds varv 1905 (1906) Vänern

Erikslunds varv  början på 1900 talet

1940

1950 tal

1920 tal

Av tommy norum - 3 maj 2016 19:30

Arvika förr och nu

  


1950 talet



2015

  

 1950 talet


  

 2015

Av tommy norum - 3 maj 2016 19:30


Nere vid Södermöjas brygga har en av öns sommargäster fått välkomna  Fotograf:Hellström, Yngve 1956

Med fiskebåten SM 154 transporteras posten från Stavsnäs den 2 timmar långa sträckan till Möja. I fonden Bergs brygga på Möja.  Fotograf:Hellström, Yngve  1956





Poststationsföreståndaren fru Gulli Öding, Möja poststation  Fotograf:Hellström, Yngve



Post- och mjölktransportörer mellan Stavsnäs och Möja är fiskarna Nils-Magnus Westerman (t.v.) och Roland Jansson.

Fotograf:Hellström, Yngve  1956


Österman på Möja. "Löspostutdelare" Adolf Österman har sonen med sig Fotograf:Hellström, Yngve  1956



Posten till Möja lastas här i fiskebåten SM 154 vid Stavsnäs. 5 säckar post och ett lösgående paket, 700 liter mjölk, 30 liter grädde och 3 passagerare är dagens transport. Transportörer är fiskarna Nils-Magnus Westerman (längst t.h.) och Roland Jansson (längst t.v.)  Fotograf:Hellström, Yngve  1956

Av tommy norum - 3 maj 2016 19:30


SANDHAMN 1938

Djurö  Sandhamn 1938

SANDHAMN 1938


Sandhamn 1938

Djurgården 1938

Stockholm 1938

Vedskuta 1938

Vedskuta 1938

Sandhamn 1938

Sandhamn 1938


Av tommy norum - 3 maj 2016 07:00


 
Det här gänget försöker bluffa medborgarna att de har läget under kontroll i arbetsmarknadsläget för invandrare men facit visar en helt annan bild av verkligheten.

Varför ljuger Löfven om Alliansen? skriver Lena Mellin på Aftonbladet


Det är inte bara Löfven som talar osanning. Titt som tätt när arbetslöshetssiffrorna för invandrarna kommer på tal så vill man gärna skruva till sanningen i vad som egentligen gäller. Tydligen har man fortfarande inte fattat att det tar inte 8 år för en invandrare att komma in på arbetsmarknaden som man vill göra gällande i tid och otid både i riksdagsdebatter och när man pratar med media.

'

Det är bara hälften som har ett arbete att gå till och då är det inte ett heltidsarbete.  En rapport av Riksdagens Utredningstjänst som bara räknade på helårsarbeten visade nyligen "25% av flyktingar har heltidsarbete efter 8 år" 

Vem försöker man bluffa egentligen och varför ?  Gång på gång så påstår politikerna från både alliansen och regeringen att det tar 8 år för en invandrare att komma till arbete. Man kan ju hoppas att medborgarna är mer pålästa på vad som gäller och inte gå på denna envisa propaganda som troligtvis är ett politiskt spel för att i någon mån försöka dölja vad deras naiva flyktingpolitik under åren ställt med  där de sista 10 årens invandring är rena katastrofen med totalt misslyckad arbetsmarknadspolitik, skolpolitik för de som kommit hit som flyktingar. Lämnade vind för våg utan att politikerna brytt sig .

 

Det är det vi nu ser i samhället att vi fått ett utanförskap framför allt i storstäderna, gängkriminalitet, dödsskjutningar var och varannan dag , hög arbetslöshet och dåliga  skolresultat bland invandrarna. och en bostadspolitik som inte ligger i fas med den ökade befolkningen.

 

Det är facit efter de senaste 30 årens invandring. Vad som händer nu när vi fått 160000 nya och som fortfarande fylls på efterhand det kan man ju undra över. Varför har inte våra politiker reagerat på resultatet efter de sista 30 årens invandring  ?  Det finns faktiskt statistik över eländet. Så rubriken på inlägget om våra politiker är läskunniga är en berättigad fråga när man ser hur man struntat i att ta reda på fakta och reagerat för flera år sedan med en politik anpassad med resurser för att få in de nyanlända i samhället. Efter 8 år i Sverige så har inte våra politiker lyckas med sin arbetsmarknadspolitik få in mer än 25% av invandrarna till ett heltidsarbete. Vem tror att man lyckas bättre nu med betydligt större invandring ?         

Av tommy norum - 2 maj 2016 07:00




Trots att det är regeringspartierna som tappar där miljöpartiet med sina 5.5 % är det sämsta resultat som uppmätts i Svensk Väljaropinion så fokuserar i stället rubriksättarna på Sveriges Radio på att SD tappar för 4 månaden i rad. Är det skadeglädje som ligger bakom rubriksättarna när det borde vara betydligt allvarligare att regeringspartierna tappar förtroende. Som man behandlar SD där man helt ignorerar deras ställning som det klart tredje största partiet och det parti som vuxit mest sedan senaste valet är det förvånade att man inte sätter mer fokus på hur Regeringspartierna minskar och om det vore val i dag så skulle Alliansen gå hem med seger.

 

Låter man sedan SD komma in i värmen med ett samarbete så är det kört för Socialdemokraterna och vänsterfalangen lång tid framöver. Något som Stefan Löfven är medveten om och på alla sätt försöker bromsa att Alliansen närmar sig SD.

 

Med dagens resultat så är fortfarande Sverigedemokraterna som har makten att bestämma vilken politisk konstellation som skall ha makten i Sverige. Vi får väl se hur länge Alliansen eller vänsterns väljare accepterar att det är det störst blocket som får makten och där man i opposition väljer att lägga sig platt för att inte störa i regeringsarbetet allt för att hålla SD utanför att få det inflytande i parlamentet som speglar vad deras väljarstöd representerar. Det är nog betydligt större kris för Miljöpartiet än för SD som med sina 17.1 % klart behåller sin tredje plats, en plats som Miljöpartiet före det senaste valet trodde sig kunna uppnå.   

   

 


Sverigedemokraterna går bakåt i opinionen för fjärde månaden i rad och backar med nästan en procentenhet sedan förra mätningen enligt Svensk Väljaropinion, en sammanvägning av resultaten från flera opinionsinstitut den senaste månaden som Novus Opinion gör för Ekot.

Enligt professor Marie Demker som länge forskat om migrationsopinioner och politiska partier kan nedgången för Sverigedemokraterna vara slutet på uppgången och en utplaning av väljarstödet för partiet. En analys som man nog ta med en nypa salt. Enligt IPSOS senaste mätning i April så har SD ökat med 1.9 % efter en tillbakagång 3 månader i sträck. 

De röd-gröna  partierna tappar väljarstöd, Miljöpartiet har nu den lägsta notering som uppmätts i Svensk Väljaropinion med 5,5 procent, trots att majoriteten av mätningarna gjorde innan partiets kris. 

 

Resultaten från Demoskop, Novus, Sifo och Ipsos vägs samman, en metod som internationellt brukar kallas poll of polls. Novus opinion har valt att sedan årsskiftet inte längre inkludera mätningar från Skop eftersom dessa kommer allt för sällan.

 

 NOT : Varför inte Sentio eller Yougov är med  SR:s sammanställning kan man ju fråga sig. Troligtvis att man då får en helt annan bild av opinionsläget som inte passar journalisterna på Sveriges Radio.    

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6 7
8
9
10
11
12
13 14 15
16 17
18
19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards