Direktlänk till inlägg 29 december 2017

Frågan är väl om inte skräckbilden av Sverige ökar ännu mer när det visar sig att myndigheter och politiker kör med fake news för att förbättra sitt anseende i hur man sköter landet.

Av tommy norum - 29 december 2017 09:13


Skräckbild av Sverige oroar Hultqvist: ”Kan utnyttjas”

Ett land på väg mot kollaps. Det är en bild av Sverige som sprids allt oftare. Det måste tas på allvar – annars kan handel och turism påverkas, menar bland andra försvarsminister Peter Hultqvist.

– En överdriven Sverigebild kan utnyttjas och underminera vårt samhälle, säger han. Samtidigt går Dan Eliasson ut och försöker förbättra bilden hur polisen sköter sina uppgifter genom att påstå att de blivit bättre på att utreda brott. Att den statistiken gäller självutredda brott som drogfylleri och ringa narkotikabrott aktar han sig noga med att informera om.   


Bildresultat för dan eliasson

Frågan är väl om det inte är dags för vår rikspolischef Dan Eliasson  att kliva av nu innan han totalt förstör förtroendet för vår polismyndighet.


Polisens arbete med sexualbrott har också kritiserats under året. Medier har rapporterat om hur våldtäktsärenden "lagts på hög" säger Dan Eliasson. 

– Våldtäkterna läggs inte på hög hur som helst, det jobbas väldigt aktivt med dem. Vi inleder förundersökning i 96 procent av alla ärenden som kommer in till oss. Vi gör förstahandsåtgärder i akuta situationer. Sen kan utredningarna ha tagit för lång tid, eftersom vi fått in fler våldtäktsärenden än vi betat av. Men vi har klarat upp tio procent fler våldtäkter än i fjol, säger han.

 

Peter Springare som är poliskommissarie i Örebro har en helt annan uppfattning.  

Vad är det för trams Dan Eliasson. Våldtäkter läggs visst på hög varje dag. Vi prioriterar inte alls dessa i vart fall när dessa brott ligger hos grova brott. Vissa ligger flera veckor utan att vi ens tar kontakt med målsäganden. Så hos mig får du inget alibi över ditt tramsprat. Inte heller ser vi några framsteg när det gäller förmågan att utreda och klara upp brott. Tvärt om. Däremot lutar vår statistik sig mot självutredda brott som drograttfylleri och ringa narkotikabrott.

Peter springare avslutar sitt inlägg med att Dan Eliasson skall hålla sig till sanningen och lura inte politiker och allmänhet. Inget ljus ses i sikte när det gäller brottsutredningar. Rätta mig gärna om du anser att jag har fel. Men kom då inte dragande med vilseledande statistik. 

 

Inga ”no-go”-zoner finns det längre påstår Dan Eliasson men erkänner samtidigt det är extra tuff situationen i de 61 utsatta områden som polisen pekat ut i en särskild rapport.

 

I grund och botten har vi kontroll över de här områdena. Det finns inga ”no-go”-zoner i Sverige. Men det är ett allvarligt läge, och även om alla gjort sitt bästa räcker inte det. Det måste göras mer, säger Dan Eliasson.Trots att han lovade att återta kontrollen över områdena för två år har inget ännu kunnat plockas bort från listan.

Så frågan är väl om polisen verkligen har kontroll  när vi nästan dagligen ser affärsinnehavare ropa på hjälp och blir i många fall tvingade att stänga sina butiker för alla rån som begåtts. Eller att de boende i de här områdena känner en ökad otrygghet.

 

Bilden av svensk polis förbättras sannerligen inte när Leif GW Persson går till hård attack mot rikspolischef Dan Eliasson och anklagar honom för fullkomligt bottenlös inkompetens. Det hela handlar om de skott som avlossades mot ett polisbefäls villa i Västerås i slutet av oktober. Rikspolischefen kallade attacken för ”ett förkastligt angrepp mot hela samhället”. Att det hela handlade om en privat konflikt och inte skulle handla om ett angrepp mot polisledningen och demokratin som man ville ha det till det kom aldrig fram i nyheterna  Att utredarna hos polisen kunde missa detta kallar Leif GW Persson " ett jävla mysterium”  – Om det är någon som inte har anledning att hoppas att det här klaras upp så är det två personer, rikspolischef Dan Eliasson och regionpolischef Carin Götblad.

 

Frågan är väl om vår rikspolischef är kompetent för sin uppgift när han ena stunden försöker gå Hultqvists ärende och med fake news försöka sätta stopp för skräckbilden av hur Sverige uppfattas samtidigt som han fortsätter med fake news skapar en undergångsstämning, går ut med fel förklaring, skrämmer upp poliser i onödan. Dessutom skapar det ”en allmän undergångsstämning nationellt” tvärt emot det försvarsministern försökte komma tillrätta med i sitt upprop. 

– Det här är förskräckligt. Det vittnar om en för mig fullkomligt bottenlös inkompetens. Eliasson och Götblad har i regel inte en susning om vad sånt här är. Ändå gör de bestämda utfästelser. På det så väljer de det minst sannolik

 

Det vi kan konstatera är att när vår rikspolischef öppnar munnen och påstår saker så skall man ta det med en nypa salt Om det sedan beror bottenlös inkompetens som G W Persson påstår eller om han är ute för att gå regeringens ärende att med fake news försöka dölja konsekvenserna av den naiva invandringspolitiken får bli något för medborgarna att ta ställning till.

  

 tn

 


















 
 
Ingen bild

Anne-Marie G Wouda

29 december 2017 11:51

Tack Tommy Norum för en lysande krönika. Önskar dig också ETT GOTT NYTT ÅR 2018

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< December 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards