Direktlänk till inlägg 22 oktober 2018

Jimmie Åkesson: Vill Alliansen kunna föra den borgerliga politik man lovade väljarna så får man nog lämna sandlådan och lyfta telefonen för att samtala.

Av tommy norum - 22 oktober 2018 12:01





 

 

Jimmie Åkesson säger att statsministern redan har misslyckats i sina sonderingar att bilda en regering.

– Jag kan också tycka att dom andras klagan över det svåra läget är hyckleri, säger SD-ledaren i ett uttalande.

 

 

Man vet inte om man skall skratta eller gråta när man ser hur politikerna agerar i sina roller som ansvariga för att en ny regeringsbildning skall komma till. Stefan Löfven konstaterade att det inte kommer att bli lätt då många låsningar fortfarande är kvar inom svensk politik. Det kommer att ta tid, säger han men han fortsätter att försöka splittra Alliansen för att han skall kunna få fortsatt förtroende att bilda en regering med honom som statsminister.  Det är konstruktiva lösningar som förväntas av oss, säger han och tar upp hur miljöpartister samarbetar med Alliansen och hur socialdemokrater samarbetar med liberaler på flera håll i Sveriges kommuner och han ser att det finn möjligheter för samma sak i rikspolitiken.

 

Ännu så länge så verkar Centern och Liberalerna stå emot trycket från Socialdemokraterna att lämna Alliansen väl medvetna om att går man över till det rödgröna blocket så kommer det troligtvis kosta mer än det smakar i förtroendet hos många borgerliga väljarna för lång tid framöver. Allianspartierna gör det verkligen inte lätt för sig när man före valet gör klart för väljarna att det är en borgerlig regering man lovade väljarna, samtidigt som man vägrar prata med det enda parti som har nyckeln till den regeringsbildningen nämligen Sverigedemokraterna. Samtidig går partier i Alliansen ut och gör klart för väljarna att det är helt uteslutet att stödja en socialdemokratisk regering med Löfven som statsminister. Man går så långt att det finns partiledare som lovar att äta upp sina skor om man skulle få för sig att ändra sig. Så går det när man har lösmynta partiledare som inte har kompetensen att läsa av det politiska läget som Sverige befanns sig före valet utan låser in sig i ett hörn med uttalande utan en chans att komma ur situationen utan att bryta en av löftena till väljarna.

 

Antingen går man i kollation med socialdemokraterna och avstår att driva en borgerlig Allianspolitik eller så lyfter man telefonen, lämnar sandlådan och tar en snack med Jimmie Åkesson och arbetar för att få ut så mycket borgerlig politik med sina Alliansbröder som möjligt efter en diskussion med Sverigedemokraterna för att de skall ställa upp att vara med och stötta Alliansen den här mandatperioden. Men det är klart att drar man in sina barn i vad man lovar i politiken som Jan Björklund så kanske är det så att i Liberalernas värld så går sådana löften före Sveriges väl och ve än att föra den borgerliga politik man gick till val på.

 

Kan inte vara lätt för partierna i Alliansen som steg för steg får backa i sina politiska visioner och där Sverigedemokraterna visar sig vara de som visar vägen för en hållbar politik i sviterna efter deras naiva syn på hur man vill utveckla till ett mångkulturellt samhälle. Vi kan se att både i migrationen, integrationen med dess följdverkningar i samhället får partierna backa och inta en politik som ligger i närheten av SD. Kanske inte så lätt att erkänna att men i sin naiva syn på migration byggd på humanitet, solidaritet allas lika värde ändå missar det väsentliga nämligen den verklighet som kom ut av den politiken.

 

Jimmie Åkesson SD menar att det är hyckleri av Allianspartierna och Socialdemokraterna att hävda att läget är komplicerat. – Jag kan också tycka att dom andras klagan över det svåra läget är hyckleri. Det är dom själva som gör det svårt genom att konsekvent utestänga våra 1,1 miljoner väljare. Hade de andra rest sig ur sandlådan, hade vi sannolikt kunnat komma längre vid det här laget, säger Jimmie Åkesson. Vem som inte håller med i den analysen är väl de som fortfarande inte vill ta till sig den verklighet vi lever i. 

                    

tn. 




 
 
Ingen bild

Tritonen

22 oktober 2018 16:00

Alliansen: Först lajvade man opposition i fyra år. Nu, när man uppenbarligen kan bilda regering med stöd av SD, fegar man ur och lägger ut dimridåer/ bläckfiskmoln för att slippa ta ansvar och sitter hellre kvar på händerna. Patetiskt.

 
Ingen bild

en som inte tror

1 november 2018 18:36

skulle anni Lööf bli stasministerdå skunker skutan det kan inte bli så dåligt

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards