Alla inlägg under augusti 2015

Av tommy norum - 22 augusti 2015 11:01


Sifos opinionsmätning anses av de flesta som mer tillförlitlig men även deras måtning från  senaste undersökningen  ger rekordnotering för SD 



Sverigedemokraterna får högre väljarstöd än någonsin i en ny mätning från Sifo/SvD. Mätningen visar också att SD är större än Socialdemokraterna bland arbetarväljare.




Sifo: Rekordnotering för SD

5 timmar sedan

SVT.se" data-start="click" data-href="http://www.svt.se/wd?widgetId=23991§ionId=532&articleId=3215110&type=embed&contextSectionId=118&autostart=false" data-id="3215110-3045453" data-length="82" data-available-on-mobile="true" data-disabled="" data-embed-href="http://www.svt.se/wd?widgetId=23991§ionId=532&articleId=3215110&type=embed&contextSectionId=118&autostart=false" data-json-href="/wd?widgetId=23991§ionId=532&articleId=3215110&format=json&type=embed&contextSectionId=118" data-popout-href="http://www.svt.se/wd?widgetId=23991§ionId=532&articleId=3215110&type=embed&contextSectionId=118&autostart=false">Jimmie Åkesson och SD når toppnotering i ny undersökning.

 

Jimmie Åkesson och SD når toppnotering i ännu en ny undersökning. Foto: Henrik Montgomery/TT

 

Sverigedemokraterna får högre väljarstöd än någonsin i en ny mätning från Sifo/SvD. Mätningen visar också att SD är större än Socialdemokraterna bland arbetarväljare.


KLICKA PÅ ADRESSEN FÖR ATT TA DEL AV INLÄGGET


http://www.svt.se/nyheter/inrikes/sifo-rekordnotering-for-sd


Fakta: Opinionen enligt Sifo

Förändring i procentenheter från majmätningen inom parentes

  • Socialdemokraterna 26,3 (-0,8)
  • Moderaterna 24,5 (-0,5)
  • Sverigedemokraterna 17,8 (+2,6)
  • Miljöpartiet 7,6 (+1,0)
  • Vänsterpartiet 6,5 (+0,3)
  • Centerpartiet 6,1 (-1,8)
  • Folkpartiet 4,7 (-0,1)
  • Kristdemokraterna 4,0 (-0,1)
  • Feministiskt initiativ 1,7 (-0,7)

S + MP + V = 40,4 %

M + C + FP + KD = 39,3 %

Mätningen genomfördes de 10-20 augusti då 1 930 personer svarade på frågan: Vilket parti skulle du rösta på om det var val i dag?

Av tommy norum - 22 augusti 2015 07:00


 



Bara att konstatera att Regeringen är handlingsförlamad och har ingen susning om hur man skall reda upp varken arbetslösheten eller integrationen.

Alldeles egen budget

Nu är tiden förbi när regeringen kan skylla eländet på den påtvingade Alliansbudgeten, som i stora delar varit grunden för regeringens politik hittills. Om några veckor lägger regeringen fram sin alldeles egna budget  ska Magdalena Andersson berätta hur förutsättningarna ser ut för reformer och satsningar.

I den budgetprognos som presenterades i Harpsund på fredagen bedömer regeringen att arbetslösheten blir 6,2 procent 2019. Det kan jämföras med att arbetslösheten i år är 7,6 procent, vilket i sin tur kan ställas i relation till Tyskland som med 4,7 procent idag har EU:s lägsta arbetslöshet.

  

Inga besked om integrationspolitiken

Några besked om hur regeringen tänker hantera de kraftigt ökade kostnaderna för sjukskrivningarna samt migrations- och integrationspolitiken gavs inte på fredagens presskonferens. Det måste betraktas som anmärkningsvärt med tanke på att det handlar om tiotals miljarder kronor i ökade statsutgifter under de kommande åren.


Regeringen gör ingenting nu åt de rätt rejäla utgiftsökningarna vi ser när det gäller sjukfrånvaron och migrationen. Dessa utgiftsökningar tränger undan viktiga satsningar. De lägger heller inga reformer för människor som står långt från arbetsmarknaden.


– Allt regeringen gör är att höja skatter och dra på sig utgifter, istället för att ta itu med de ökande utgifterna för till exempel sjukfrånvaron, säger företrädarna för Allianspartierna 


 Kanske inte så konstigt att allt större väljargrupper väljer andra politiska alternativ i opinionsundersökningarna.


Frågan är väl hur länge man kan hålla båten flytande innan man tvingas kasta in handuken och utlysa nyval. 

Av tommy norum - 21 augusti 2015 07:00

 



Kommentarerna från partierna brukar normalt följa en regelbok som ungefär så här . Om partiet går framåt- ta hem segern och slå fast att ni känner ett ökat stöd. Om partiet backar- ifrågasätt mätningens trovärdighet eller ett förnumstigt - den enda verkliga opinionsmätningen är den före valet. När vi ser kommentarerna av resultaten så kan vi konstatera att uttalandena följer regelboken. 


Två opinionsmätningar som visar  samma tendens , nämligen att Sverigedemokraterna växer så det knakar.



Det är inte första gången ett opinionsinstitut får ett sådant resultat.


– Jag är inte alls förvånad. Det gjordes en norsk undersökning för bara några veckor sedan och den visade ungefär samma resultat som yougovs.  säger Li Bennich-Björkman, statsvetare vid Uppsala universitet, till Expressen .





Yougov som publiceras i Metro


Sverigedemokraterna är för första gången i en opinionsundersökning Sveriges största parti. I mätningen från Yougov som publiceras i Metro får SD 25,2 procent, medan S får 23,4 och M 21,0 procent.

"Det är helt otroligt", säger SD:s partisekreterare Richard Jom


Aftonbladet/Sverige

Sverigedemokraterna når en toppnotering och är nu största parti bland manliga väljare, visar en ny mätning från Aftonbladet/Sverige tycker.

Samtidigt backar Moderaterna och Socialdemokraterna kraftigt.

– Folk är frågande till hur flykting- och invandringsfrågan ska hanteras, säger Karin Nelsson, analyschef på Sverige tycker.


Väljarbarometer augusti 2015
 
Opinionsmätningen från Aftonbladet/Sverige tycker är den första sedan i juni, då Sverigedemokraterna nådde en ny toppnotering. Trenden har fortsatt under sommaren. I den nya mätningen går SD kraftigt framåt och landar på 20,8 procent. Ökningen med 2,9 procentenheter innebär att man nästan är ikapp Moderaternasom dock fortfarande är Sveriges näst största parti.

Karin Nelsson, analyschef på Sverige tycker, säger att tidigare trender kring SD har förstärkts, bland annat det starka stödet hos manliga väljare.

– De är nu största parti bland män. Vi ser att SD framför allt tar väljare från Moderaterna och Kristdemokraterna men även en del från Socialdemokraterna. Vi ser också att de är näst största parti utanför storstadsregionerna.



Av tommy norum - 20 augusti 2015 09:08

Svenska folket börjar att säga ifrån i invandrarfrågan



SD största parti hos Yougov

Uppdaterad 2015-08-20 07:58. Publicerad 2015-08-20 05:06

Foto: Henrik Montgomery/TT

Sverigedemokraterna är för första gången i en opinionsundersökning Sveriges största parti. I mätningen från Yougov som publiceras i Metro får SD 25,2 procent, medan S får 23,4 och M 21,0 procent.

"Det är helt otroligt", säger SD:s partisekreterare Richard Jomshof.


http://www.di.se/artiklar/2015/8/20/sd-storsta-parti-hos-yougov/

Av tommy norum - 20 augusti 2015 08:54

Sven-Åke Runelid

Sanning och konsekvens
om invandrarpolitik
innan inbördeskriget kommer…


Om man upprepar en lögn tillräckligt många gånger lär det till slut bli en sanning. Hur många gånger en sanning måste upprepas innan den blir riktig sann vet jag inte, men skam den som ger sig.
Sanningen är att vi i Sverige har misslyckats med  integrations -och flyktingpolitiken. Om detta är vi många som har synpunkter på idag och om repetition är kunskapens moder(Repetitio est mater studiorum) så tar vi ett varv till.
De flesta flyktingar som anländer till Sverige är papperslösa och saknar därmed handlingar om vem de är och vart de kommer ifrån.
Om vi ställde kravet att alla som ska välkomnas in i vårt samhälle måste styrka sin identitet, då kan jag med största sannolikhet garantera att man ”trollar” fram en id-handling. Undantag finns alltid, men det bekräftar bara regeln.
Om vi ställde kravet på att de nyanlända, förutom att följa de regler och lagar som gäller i Sverige, även ska ställa upp på angivna krav om skola, arbete och bostad, då skulle alla känna sig tryggare, för man vet vad som gäller.
Om det inte finns några regler så skapar man egna. Då bildar man  parallellsamhällen där oskrivna lagar  gäller.
Vi svenskar är ett naivt men vänligt sinnat folk. Vi tror gott om de flesta människor. Vi är inte vana vid krig och våld. Vi står handfallna och ser bestört på när man i invandrartäta områden utkämpar blodiga strider om makten. Vad är det som händer?
Innan det blir vi mot dom. Innan det blir inbördeskrig måste vi hjälpas åt att lyfta de styrandes huvud ur sanden och se sanningen i vitögat och förstå, att ett kravlöst samhälle är en fara för alla innevånare oavsett bakgrund.


Sven-Åke Runelid

PS. Även sänt till migrationsminister Morgan Johansson och den finns att läsa på www.nwt.se DS

Av tommy norum - 20 augusti 2015 07:00


Semestern är slut, så på Svegö bryggan fanns nu bara ett gäng friherrar och damer ( pensionärer) som njöt i solen. Bäst att passa på för det har varit dåligt med solen i år. Vi kan också skymta Sten Nilssons passagerarbåt Vänervåg som har kört ut ett gäng som har förlagt sitt affärsmöte på ön i det fina vädret..

 

 

Här finns det plats för sammankomster med lite personalvård för våra företagare och kommunen i Åmål där  Vänervåg kan stå för transporten.

       


klicka för större bilder

En strövstig runt ön förhöjer naturupplevelsen .

 

En ordentlig brygga med  stort antal bojar för förtöjning, en uteplats i anslutning med många sittplatser, och möjlighet till grillning. 

       

Klicka för större bilder

Här finns det bastumöjligheter, en dansbana som skvallrar om forna tiders nöje på ön. 

 

En härlig badstrand.

       

Klicka för större bilder.

Mulltoa och sopkärl

      

 Nu på Lördag är det kräftskiva på Svegön. Alla är välkomna att ihop med andra båtägare inta ett kräftkalas i en miljö som är oslagbar i sammanhanget. Alla står givietvis för sina egna tilltugg med dryck.  Varför inte samla ihop ett gäng för er som saknar båt och låta Vänervåg stå för transporten fram och åter för att delta i kalaset ?    







Av tommy norum - 19 augusti 2015 07:00


 



Värna mångkultur och mångfald är rubriken i Adam Frändelids insändare i PD


Sedan räknar han upp de positiva resultaten av vår höga invandring med alla de hantverkare och företagare, tandläkare som kommit hit och berikar Sverige som land. Tyvärr Adam Frändelid så de positiva inslagen i nyskapande arbetstillfällen som kommer via våra nya Svenskar en droppe i havet och kompenserar inte våra problem på arbetsmarknaden där en större del av nyanlända inte platsar på grund av deras dåliga skolunderbyggnad.


En del är analfabeter som kommer hit och har en lång väg att vandra innan någon arbetsgivare anser sig behöva deras kompetens .


 Här gömmer man tiotusentals invandrare från arbetslösstatistiken genom att inte räkna med de som ingår i olika arbetsmarknadsåtgärder, de som studerar i svenskundervisning eller de som på andra sätt har ett bidrag i ryggen i sin anställning. Men det vill inte våra politiker låtsas om. Så när vi pratar om arbetslöshetsstatistik i Sverige så finns det ett stort mörkertal som ivåra politiker helst vill sopa under mattan.


Men varför inte också sätta fokus på de problem som uppstått genom den okontrollerade invandringen. Malmö är ett bra exempel på skillnaden mellan politisk retorik och verklighet , ett Malmö som nu har en befolkning med över 50% som har invandrarbakgrund och där politikerna på vänsterkanten har haft majoritet sedan lång tid tillbaka.


Här har man i årtionden vägrat att ge resurser som motsvarar det behov som fodras för att intregera de nyanlända. När vi studerar skolresultatet av de nyanlända i Malmö så går en majoritet ur skolan utan behöriga betyg år efter år utan att den politiska majoriteten verkar bry sig.


Resultatet ser vi nu , kriminalitet, inga jobb, bränder , skjutningar, och där nu man tvingas sätta in stora polisresurser för att få läget under kontroll.


Det är knappast det vi vanliga medborgare utan att vara bundna i ett politiskt parti kallar att värna om mångkultur och mångfald.  Att sedan våra småkommuner tvingas att ta emot mer och mer flyktingar utan en chans att få in de på en obefintlig arbetsmarknad. Åmål som ligger långt över genomsnittet i arbetslöshetsstatistiken får här en mest intill omöjlig uppgift att intregera de nyinflyttade till det Svenska samhället.

Det blir en dyr utgift för Åmåls skattebetalarna på sikt när ökade resurser behövs till skolan, till ökade socialbidrag och kanske byggande av nya bostäder där det offentliga står för hyreskostnaden. Så om man skriver om det positiva om det mångkulturella samhället så får man också anständighetens namn även väga detta mot de problem vi står inför.

Tyvärr har våra politiker en tendens i sin marknadsföring av sin politik ta med det som gynnar deras sak, resten vill man helst sopa under mattan och inte låtsas om. En taktik som numera genomskådas av de flesta medborgarna.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards