Direktlänk till inlägg 13 november 2016

Klimatlarmet är en politisk bluff utan dess like i världshistorien.

Av tommy norum - 13 november 2016 07:00


 

Är det de sista hundra åren i jordens miljoners historia som skall styra en politik som bottnar i rädsla att klimatförändringen komma leda till mänsklighetens förfall  ?   




Är inte klimatlarmet ett spel för galleriet för att våra politiker skall få möjlighet att höja skatterna ?  




Tänk att den dåvarande premiärministern i England, Margaret Thatcher, kunde sätta sådana spår i klimatpolitiken  när hon lovade klimatforskare högre anslag till sin forskning om de kunde visa sambandet mellan koldioxidutsläpp och global uppvärmning.  

 

Margaret Thatcher ville i sin politiska iver kväsa kolarbetarfacket och göra sig oberoende av Mellan Östern olja som på 60 och 70 talet var stora oroshärdar.  Hon ville i stället satsa på kärnkraft utan koldioxidutsläpp.

 

Klimatforskarna som på den tiden var nära att presentera en teori där solens aktivitet var huvudskälet till klimatförändringar på jorden och med utgångspunkt från den teorin så varnade man för att en kommande istid var på väg. Istället bytte man fot över natt, hägrade av de utlovade anslagen, som skulle bevisa teorin som förövrigt den svenske forskaren Arvid Bolin var pappa till.  Det var koldioxiden som var boven i dramat för den stigande temperaturen i världen,  det var det man skulle rätta sig efter i fortsättningen.

 

Ett argument som fick avsedd effekt och som Margaret Thatcher skickligt använde i kärnkraftsdebatten och i sitt krig mot kolarbetarfacket. Det som förvånar mig är att en teori som har så svagt på fötterna att när det upprepas nog många gånger så uppfattas den till slut som en sanning för många , det är där vi nu befinner oss.   Får någon för sig att ifrågasätta teorierna så blir det precis samma reaktion som när någon ifrågasatte den otroligt naiva flyktingpolitik som politikerna fick för sig skulle ge ett lyft för Sverige. Då blev de som ifrågasatte den politiken främlingsfientliga, osolidariska eller rädda för förändringar  tills verkligheten kom i kapp och det i stället blev ordning och reda .

 

Vi får väl se om det inte går samma väg med skrämselpropagandan om moder jords framtid, där skällsord som strutsmentalitet, när man vägrar se riskerna, att man gynnar kapitalet på bekostnad av jordens befolkning osv blir utbytta till ordning och reda även på de teorierna i framtiden och man slutar skrämma medborgarna för något  som bara finns i huvudet på en massa naiva trädkramare.

 

Man skall vara försiktig att i alla lägen tro på etablissemanget med sina självutnämnda experter som i regel inte lämnar sina ståndpunkter så länge man har ekonomisk vinning i med de  forskningsanslag som man försörjt sig på i åratal. Man aktar sig noga för att såga av den gren man sitter på.

 

Girighet och prestige är två faktorer som styrt forskarvärlden i århundraden och där sanningen ofta blir satta på undantag så länge motsatsen inte kan bevisas.  Och fortfarande så finns det inga sanningar presenterade om att klimatet styrs av människan genom sina koldioxidutsläpp på jorden. Ett  konstaderande som våra politiker inte vill låtsas om . 

 

tn

 
 
Ingen bild

Dag Blomqvist

13 november 2016 08:36

Det var inte rubriken: "Klimatlarmet är en politisk bluff" som fick mig att förvånas. Det var diagrammet som bevisade rubriken.

Egentligen rätt lustigt; kejsaren har tydligen inga kläder även i detta fall. Sen får etablissemanget svamla om vad de vill. Bevisen är alldeles för överväldigande och tyst talar de sitt klara språk.

Men det som är det konstigaste är att en bluff kan ältas som sanning så in i det oändliga trots att det inte är något annat än ren lögn. Och detta är ju inte första gången det sker. Så var det ju med flyktingpolitiken också så som du så riktigt beskriver det.

En annan lögn som har ältats som sanning i två tusen år är att människan efter sin död skall få komma till himlen. Varifrån lögnarna fått det påståendet ifrån är en stor gåta. För Jesus lovade ingen människa att få komma till himlen.

Oftast sveps lögnerna in i krusiduller och all sköns utsvävningar som målar upp motståndaren till lögnerna till onda djävlar som ska bekämpas. Så sker ju med Sverigedemokraterna också. Där kan man tillskynda dessa vad skit som helst så de framstår som rena avskrapet i samhället alla borde hålla sig ifrån. Detta till trots att belackarnas egna stiftade lagar förbjuder diskriminering och mobbning. Men då det handlar om ett "lovligt byte" släpper man igenom vilka hemskheter som helst, bara de går att kasta på och utsätta de utpekade dissidenterna för eländet.

... tills den dagen kommer då barnet återigen påpekar att den där kejsaren "han har ju inga kläder!" ...

.

 
Ingen bild

Oljemagnaten

13 november 2016 20:45

Svar till Dag.. .ja tycker dina inlägg är bra gällande S.D ...Då jag gjort värnplikten åtskilliga gånger under vår Svenska fana ..så hoppas jag naturligtvis att partiet rättar till sej så pass att de kan ta hem segern 2018 (eller helst dessförinnan p.g av att de sittande jokrarna kastar in handuken)..men vi får inte glömma en sak ..S.D:s väljarskara består inte enbart av etniska svenskar.. ..känner både Serber Ungrare inkl div nationaliteter som röstar på S.D ..allihop skulle lägga ner sin röst om de började förstå att S.D f.n är prozionistiskt.. ..Tyckte i det närmaste Jimmy såg chockad ut då han förstod att Trumph vunnit valet.. ..googlar man för övrigt på bröderna Ekeroth så kan man se dem på Youtube sitta i Knesset och vifta med Zionistflaggor.. ..(Batra (M) har åtminstonne varit nere i staten Israel och fördömt de olagliga bosättningarna på västbanken) ...Ja hoppas ja har fel ang Jimmys reaktion på Trumphsegern..(för som alla redan vet så är det slut med allmosor och militärt stöd till staten Israel nu med Trumph i spetsen) men ju längre Jimmy dröjer med att kasta ut bröderna Ekeroth ur SD ju lägre kommer SD:s väljarsiffror att sjunka ..och om det omöjliga hände att Jimmy ändå skulle råka ta hem segern ..hur skulle då omvärlden reagera på att Sverige fick en Zionistyrd regering ..när så gott som alla övriga länder rasar över staten Israels behandling av b.l.a Palestinier.. ...Vi skulle bli bojkottade från väldigt många håll ...Före jag hör ett fördömande ifrån Jimmy över staten Israels behandling av Palestinier ...kommer ja inte att lägga min röst på SD utan Batra ..Batras föregångare Reinfeldt skall vi inte ens prata om då han bär största ansvaret för denna massinvandring.. ..kan mycket väl bli på det viset att de som startade hetsen i stället återigen får krypa och gömma sej under sina stenar där de gömt sej sedan 1945

 
Ingen bild

Oljemagnaten

17 november 2016 20:51

Instämmer gällande klimatlarmet ..Demokratiskt svammel bara ..som om världen hux flux skulle bli renare om fler körde elbilar.. ..och MP stoppar fler bolag från att bryta järnmalm i Norrland..skylla på kossorna o.s.v ..när huvudproblemet helt handlar om livsrum ..vi är för många människor på jorden helt enkelt.. ..Spanska sjukan 1:a och 2:a Världskrget var ju inget önskvärt direkt.. ..men om så ej hade skett hade vi inte fått plats i Europa nu.. ..men det här saboteras ju helt av efterblivna kulturer som trots att de inte ens kan försörja sej själva skall producera minst 10ungar .Se exvis Mexico City som på 60:talet knappt var större än Stockholm men nu har drygt 20miljoner invånare ..Sao Paulo m.fl länder ..listan kan göras mycket lång ...att sedan skicka U-hjälp till en massa liknande länder dit vi i stället borde skicka preventivmedel är ju också ironiskt....Att minska ner världens befolkning till ungefär hälften skulle lösa många problem

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12 13
14 15 16 17
18
19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< November 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards