Direktlänk till inlägg 3 september 2014

Kan vi lita på att Centern klarar sin uppgift i sina förtroenduppdrag ?

Av tommy norum - 3 september 2014 07:00

..Sven Callenberg  Anne Sörqvist

 Sven Callenberg, Anne Sörkvist och den återvändande Kjell Kaså har många lik i garderoben som de inte vill bli påminda om inför valet.



Centern tycker att politiken har gått i stå står det i PD i dag.



Annat var det på den gamla goda tiden när den politiska alliansen med folkpartiet., Kristdemokraterna och Centern härjade på den politiska arenan. Då var det ingen hejd på investeringarna som kom till med pengar som inte fanns.


Bara i en drömvärld lång ifrån verkligheten förskotterade man med skatteintäkter från en förväntad invånarexpansion med ett mål på 15000 invånare i framtiden. Tyvärr så blev det precis tvärtom befolkningen minskade och skuldbördan per invånare ökade dramatiskt på grund av dessa visionärer som utan varken sunt förnuft och totalt tondöv från ekonomikontorets varningar om den ekonomiska situationen man ställt till med.


Här var det tuta och kör så får vi ser vad som händer. Kommunallagen den brydde man sig inte om när man subventionerade företagare med miljontals kronor.


Man brydde sig inte heller om de beslut som togs i fullmäktige utan här gällde det att smida medan järnet var varmt så det där med kommunallagen det var inget att bry sig om. Man lånade till rent underhåll, man trixade med bokföringen för att ingen skulle upptäcka var kostnaderna fanns där Örnäs var en kassako för projekt runt om i kommunen . Att man sedan inför fullmäktige redovisade förluster på grund av dålig besöksunderlag det köpte tyvärr fullmäktige vid utfrågningen helt ut.

Att det sedan fanns skribenter som i PD redogjorde för missförhållande i nämnder det struntade den politiska ledningen under Centerpartiet totalt i utan man fortsatte i samma stil utan att ta initiativ för förändringar.

Fortfarande har man svårt att ta till sig den bedrövliga styret men där Kurt Svensson dåvarande kommunalråd har vid två tillfällen avgett sin syn, där frågan om att man inte följde kommunallagen fortfarande, är av den åsikten att allt gick rätt till i uthyrningen av hamnterminalen.

Vad övriga Centerpartister har för synpunkter i frågan aktar man sig noga för att redovisa.


Att han sedan i bedrövelsen också inte vill ta ansvar för det miserabla sätt Centerpartiet skötte kommunen med hänvisning det att Socialdemokraterna också var med på alla beslut som togs. En sandlådedebatt där man i alla fall kan se att Socialdemokraterna tog tag i alla missförhållanden som Centern totalt struntad i under alla år de regerat i Åmål.

Så trojkan Sven Callenberg, Anne Sörkvist och den återvändande Kjell Kaså har många lik i garderoben som de inte vill bli påminda om inför valet.

Vindkraftsfrågan, Najads industrihus, man struntade i att underhålla våra fastigheter, man struntade i den ökade låneskulden , man struntade i att underhålla och förbättra vår infrastruktur, man lånade till

och med till underhåll. Att man sedan inte hade kapacitet att förändra strukturen inom förvaltningarna där man varken brydde sig om offerter, analyser över investeringar. Listan kan göras hur lång som helst hur illa man skötte sin förtroendeskap som politiker.

Så Gud bevare oss för att få in Centergänget igen i ledande ställning inom politiken.  Det blev en dyr erfarenhet förra gången för medborgarna och med i stort sett samma besättning så kan vi nog inte förvänta oss några stota förändringar i sunt förnuft, ekonomisk kompetens, utan tuta ock kör blir nog mottot även den här gången om man får förtroende att leda kommunen.


.Om inte andas väl rubriken i inlägget om att Center vill spendera våra skattepengar på något. Kanske skulle man först betala av de vi är skyldiga och inte vältra över kostnader på våra barn och barnbarn


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards