Direktlänk till inlägg 3 september 2014

Kjell Kaså (C) har fortfarande svårt att ta till sig valresultatet.

Av tommy norum - 3 september 2014 06:45


Det här skervs  i bloggen efter förra valet där Kjell Kaså i sin förtvivlan efter förlusten öste galla över sin politiker bröder för att de inte röstade som Centerpartiet med Kjel Kaså i vindkraftsfrågan. Frågan är väl om inte Kjell Kaså efter sin återkomst tänker ta revanch och föra in Vindkraftsfrågan igen men då efter valet. Så det gäller verkligen för väljarna stt se upp så att de inte blir överkörda. För opinioner som går dem emot det har Centern i Åmål svårt att hantera.     



När man läser PD:s synpunkt i dag så förundras man över Centerns reaktion där Kjell Kaså har synpunkter på hur han tycker det andra blockets medlemmar skall rösta i vindkraftsfrågan.

Här har han åsikter både om v och mp:s  förändrade syn på läget i kommuninnevånarnas sätt att se på vindkraftsfrågan. Här har de tagit till sig den tydliga signal som väljarna gav uttryck för i valet där man så tydligt tog avstånd för Centerpolitikens ambitioner.

Detta gäller uppenbarligen inte Kjell Kaså  trots vilda protester från landsbygdsbefolkningen som inte är markägare.

Han lägger hellre energi på att kalla sina politikerkollegor fega och där partipiskan nämns i hans inlägg i Synpunk.

En viss desperation verkar infunnit sig  bland markägarna när de ser framtida inkomster försvinna och när de förstår att deras politiska kanaler inte har makt att kunna ändra på situationen  i deras favör längre.   


Här var Centerpartiet  beredda  att fortsätta med en politik som gynnade markägarna. De politiker som sitter i fullmäktige verkar sitta där mer för att bevaka sina egna intressen än väljarnas.


Trots att väljarna sa i från så tydligt och halverade Centerpartiet så fortsätter man med sin vindkraftspolitik , som om ingen ting har hänt i det politiska styrkeförhållande som nu råder i kommunen,  gå markägarnas intresse före väljarnas.

Och upp i allt detta så har man synpunkter på hur man tycker en del av s-blocket skall rösta i frågan.


Vi kan skatta oss lyckliga för det tydliga utslaget som väljarna gav besked om. Annars  har väl Centerpartiet och de övriga borgliga kört över kommuninnevånarna med besked och härjat fritt i  kommunens natur utan att ta hänsyn till landsbygdsbefolkningens farhågor om förstörd livskvalité på grund av dessa mastodontpjäser utspridda i naturen. 

 I Centerns vision av Åmåls kommun har dessa växt fram som svampar ur jorden och med ett enda syfte, att förse markägarna med arbetsfria inkomster.


Närmiljön för de drabbade den struntar man i, de är en samling individer som inget förstår och  som med  hot och missledd propaganda känt sig tvingade att rösta som de har gjort.

Med den argumentationen i botten för sitt ställningstagande om synen på sina väljare så tror och hoppas jag att Centerns tid i politiken blev en parentes och att de förpassas till väljarsiffror som riket i övrigt, runt 5 % av väljarkåren, mer är de inte värda med den synen på väljarnas kompetens när de med sina röster gav uttryck för inriktningen på politiken.    

 
 
Ingen bild

Anders Johansson

20 oktober 2011 22:05

Vad skall man ta till, man har tömt alla möjligheter att köra över opinionen i kommunen ? Nu återstår bara skitprat om motståndarna. Sorgligt men sant.

 
Ingen bild

arnold

21 oktober 2011 16:32

Politiker som inte kan acceptera och ta ett valnederlag och vänder sak mot person är en politiker som förbrukat all respekt. Förstår dom inte att snart är det val igen och väljarna glömmer inte.

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

3 september 2014 23:21

Vill bara påminna om Kjell Kasås agerande i vindkraftsfrågan då när det begav sig. Mera jävig än han var då kan knappast en politiker bli. Att Kaså agerade mot lagen bekom honom tydligen inte det minsta.

Se följande redogörelse:
http://vindbrukdalsland.se/Synpunkter%20på%20utställt%20planförslag,%20Ånimskog,%20Dag%20Blomqvist%20Rolf%20Lundvall.pdf

Att han nu försöker sig på en ny runda i politiken är ju bedrövligt osmakligt. Har han då ingen hut i kroppen alls? Kommunmedborgarna har inte glömt någonting av hans kriminella beteende. Eller är det en fet politikerpension han denna gång har riktat in sig på??? Ja, det blev ju inget av hans manipuleringar i vindkraftsfrågan ...


.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards