Direktlänk till inlägg 8 december 2016

Det mullrar till bland gräsrötterna där ute där fler och fler börjar ifrågasätta de rödgrönas sätt att behandla skolfrågan. 

Av tommy norum - 8 december 2016 07:00



         

Kan vi lita på att det här gänget bland Socialdemokrater och Miljöpartister som har majoritet i Åmåls kommunstyrelse har rätt kompetens att ta rätt beslut i skolfrågan. ? 




Det mullrar till bland gräsrötterna där ute där fler och fler börjar ifrågasätta de rödgrönas sätt att behandla skolfrågan. 

 

 

 

Dag Blomqvist skriver följande som en kommentar till mitt inlägg i debatten om skolan .




De rödgröna i kommunen utgör ett permanent hot mot medborgarna. Deras handlande strider mot allt sunt förnuft. Men, å andra sidan, har man inget förnuft så har man ju inget. Jag har läst igenom det material som fanns till hands innan de tog beslutet och jag har konstaterat att det fanns inte mycket att utgå ifrån för att kunna ta ett beslut överhuvudtaget.

 

Så liberalernas insändare i PD stämmer precis. Sannare kunde inte liberalerna ha skrivit. Inte ens fanns där någon utredning om Åmåls kommun ekonomiskt skulle klara av att bygga en skola för 400 000 000:- kronor. Att då sitta och besluta är ju direkt samhällsfarligt. De kan ju störta hela kommunen i ekonomiskt moras. Sen verkar de sakna ytterligare en förutsättning. Och det är moral. Hur kan man gå till beslut, och sen försvara beslutet, när inte alla för- och nackdelar är presenterade? Främst för de som ska fatta beslutet men också för allmänheten. Ingen vet ju någonting, inte ens styrgruppen kan ju veta vad de håller på med.

 

Eller har man medvetet mörkat fakta? När information hölls i Karlbergsskolans aula så berättade man att man låtit eleverna och personalen fått komma till tals. Och det lät ju bra. Men hur tog man hänsyn till deras åsikter? Jo, man kastade alltihop i papperskorgen. För, som hon informatörskan sa, "det var så spretigt". Spretigt? Gick elevernas och personalens åsikter stick i stäv med styrgruppens drömversioner och fantasier? Men snälla nån, kutymen är att i liknande fall redovisa hur man tagit hänsyn till inkomna åsikter och hur man implementerat dem i sitt fortsatta arbete. Men inte så i Åmål! Där kör man sitt egen version av lag och rätt, där lagen på sin höjd är rekommenderande. Det vill säga: lagen har en underordnad roll. Ska egentligen bara hålla tyst, för här bestämmer vi!

Detta kaosliknande onda tillstånd bland dessa förvuxna dagisbarn och lektanter är väl mysigt för de som sitter i sandlådan och kastar sand på varandra och på rättsbegreppen. Men i en kommun som redan balanserar på spången är det förödande.

Man kan bli skräckslagen för mindre ....

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<< December 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards