Alla inlägg den 2 mars 2011

Av tommy norum - 2 mars 2011 16:25



Det var på tiden att politikerna tar till sig allvaret för vår kommunala ekonomi där vår gigantiska pensionsskuld på 350 miljoner står i centrum för problemet. Vi har ytterligare nära 100 miljoner som borgarna med Centern i spetsen dragit på oss i låneskuld.


Tänk att det skall ta så lång tid att förstå  hela situationens allvar när vi vet att ekonomikontoret i åratal gett ordentliga analyser och poängterat  hur skulden kommer att drabba framtida  service för kommuninnevånarna.

Tyvärr för döva öron i politikerleden.  Det är nästan på gränsen till  brottsligt att inte ta till sig informationen och handla därefter. Men det  kanske är så att man inte förstår informationen ?  Men  då tycker jag att man i fortsättningen skall  hålla sig till en fritidssysselsättning där man klarar  att ta till sig den information som är en förutsättning för att göra en bra insats i den verksamhet man arbetar i.

Inte ens i slutskedet av sin kommunalrådsperiod ville Kurt Svensson (c) förstå det allvarliga läget i ekonomin när han försökte få förståelse för ombyggnaden av gamla kyrkan utan att ha en susning om  framtida driftkostnader som  ytterligare spätt på inskränkningar i kärnverksamheten. 


Som bekant är det svårt att få en gammal hund att sitta  och det visas ju tydligt i debatten i fullmäktige när vissa politiker i det borgliga ledet fortfaranade vill stressa fram beslut utan en tanke på de ekonomiska följderna.


Inga trevliga förutsättningar den nya ledningen med Socialdemokraterna i spetsen står inför när de har att försöka få förståelse för den politik  som innebär att man är tvungen  att avyttra en del av vårt fastighetsbestånd och där  kommuninnevånarna kommer att behöva ta på sig tagelskjortan flera år framåt i tiden för att få ordning i  ekonomin.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards