Alla inlägg den 12 mars 2011

Av tommy norum - 12 mars 2011 16:26

  

Tänk om Sune Tholin och PD vore lika aktiva i debatten om hur kommunen har skötts under den senaste åren  som han är i frågan om Dalbo-Båtars vara eller inte vara i hamnterminalen.  Åsikter som han ventilerar I PD:s Synpunkt i dag.  Här har PD fått fortlöpande information om förhållandena runt alla konstiga beslut som tagits i kommunen de senaste åren där också subventionen till  Dalbo-Båtar varit på tapeten otaliga gånger utan reaktion från PD:s redaktion. Här har jag levererat än det ena än det andra hur beslut tagits, som inte står i relation till de bestämmelser i kommunallagen för att skydda kommuninnevånarnas intresse.

PD har fått information om vilken hyresnivå som gäller för hamnterminalbygget utan subventioner i och med att ÅKAB fick ta över hyressättningen.


PD har fått information om hur tjänstemannen Tommy Jingfors och kommunalrådet Kurt Svensson ljuger i polisförhör om de faktiska förhållandena runt hyresnivåns täckningsförhållande. 


Vore det inte mer hedervärt av PD med Sune Tholin i spetsen att reda ut turerna med de som var ansvariga för det hyresavtal som tecknades med Dalbo-Båtar en gång för alla, de som är skulden till den diskussion som nu pågår och där hot om rättsliga åtgärder förekommer i debatten.


Det vore väl något av ett tjänstefel av våra nuvarande politiker att  i detta läge inte  försöka dra sig ur det hyresavtal som Tommy Jingfors med kommunalrådet Kurt Svensson ordnade till, utan att bry sig om det fullmäktigebeslut som klart deklarerade att kommunens kostnad skulle regleras fullt ut med ett hyresavtal som täcker investeringskostnaden.


Det vore ju konstigt om inte den nya politiska ledningen nu tar mer hänsyn till kommuninnevånarnas intresse före en egenföretagare som med lobbyhjälp av PD:s tidningsägare  vill fortsätta i 18 år till att uppbära hyressubventioner på ca 600 000 kr / år för att driva ett företag som uppenbarligen inte går runt utan att  kommuninnevånarna är med och bidrar med skattemedel. Tydligen finns det inte ekonomisk substans i den affärsidé  att hyra ut båtplatser inomhus vintertid för att få verksamheten att gå runt utan att skattebetalarna skall vara med och subventionera båtplatserna.


Jag tror nog att både politiker och kommuninnevånarna är mer intresserade av att våra skatter går till våra kärnverksamheter där det finns ett outömligt behov av finansiella medel för att uppfylla de behov som finns i en kommun som i det närmaste befinner sig i en ekonomisk kris. 


Skulle mot all förmodan det hyresavtal som tecknades med Dalbo-Båtar få fortskrida utan åtgärd så kommer jag i egenskap av kommuninnevånare  undersöka möjligheten att ta till rättsliga åtgärder mot de som tecknat hyresavtal

i strid mot ett fullmäktigebeslut och där ett skadestånd på motsvarande belopp

som kommunen förlorar i hyresintäkt för att täcka investeringskostnaden kommer vara vägledande i anmälan.


Sune avslutar med att informera om att han inte vill att hans kommunalskatt skall gå till skadestånd och advokater och han vill bo i en kommun som behandlar sina företagare och kommuninnevånare anständigt. 

Frågan är väl om kommuninnevånarna tycker det är anständigt att behöva bidra till ett privat företag i dessa tider när de skriker efter mer resurser i stort sett alla verksamheter i kommunen.


Frågan är väl också om våra företagare i kommunen tycker det är anständigt att i en fri marknadsekonomi  en del företag skall få kommunala bidrag för att överleva i konkurrensen med andra aktörer i branschen. 


Kanske frågor som Sune Tholin, PD:s delägare, borde ta sig en funderare över. 

     

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards