Alla inlägg den 28 mars 2011

Av tommy norum - 28 mars 2011 10:42

40 företag i Åmål lobbar för att Dalbo-Båtar skall få behålla sitt förmånliga avtal som upphörde att gälla i och med branden.

Kanske skulle företagarna ta sig en liten funderare på hur den här affären har skötts från början. Där har inkompetenta tjänstemän och politiker lovat  mer än de har befogenhet till enligt den kommunallag som styr skyddet för oss kommuninnevånare, för att inte vi skall  utsättas för just sådana övergrepp där man delar ut skattepengar till enskilda företag som har affärsidéer som inte klarar att konkurrera i en marknad utan kommunala bidrag, i det här fallet  minst en halv miljon om året.

Att skapa arbetstillfällen under sådana förhållanden  skulle nog de flesta företag kunna åstakomma. 


När vi nu befinner oss på ruta ett, hyresavtalet har upphört att gälla, då tycker våra företagare att vi  åter skall sätta oss i den situationen att strunta i lagar och förordningar som politiker har att rätta sig efter, för att på bästa möjliga sätt tillgodose kommuninnevånarna som grupp och istället fokusera på en enskild företagare som mot alla bestämmelser tillgodoses med en halv miljon om året för att överleva. 


När nu Dalbo-Båtar har fått tillfälle att förnya hyreskontraktet  men med det förbehållet att det skrivs med utgångspunkt från det fullmäktigebeslut som var fattat att investeringen skall finansieras med full hyrestäckning. Då tackar han nej med motivering att det blir för dyrt och hans så kallade kompletta affärskoncept tydligen inte klarar konkurrensen från sina kolleger runt om i Sverige utan att kommunen är med och stöttar med skattepengar, en halv miljon om året.


Jag tror i min enfald att de företag som skrev på uppropet nog på alla sätt skulle reagera och handla om de fick en konkurrent som med hjälp av skattemedel börjar konkurrera i deras bransch. En företeelse som normalt tänkande företagare på alla sätt skulle göra allt för att slippa bli utsatt för. 


Jag tror inte Finnskogens Buss AB, LT:s Bleck och Plåt AB ,Café Rio, Åmåls Grävservice, Stilmagazinet, Mårten Bagare, Björnviks Bygg, Olssons sågverk, Stugbyggarna, Artec, , Expert ,Tjus bilverkstad , Bengts Buss o gräv m.fl. skulle uppskatta om det kom in en konkurrent som på helt andra villkor var med och  kämpade  om marknadsandelarna inom ert verksamhetsområde.

Detta har  huvuddelen av våra företagare fattat och därför inte skrivit på uppropet. En fingervisning för våra politiker när de tar ställning i frågan.


      

   

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards