Alla inlägg den 31 mars 2011

Av tommy norum - 31 mars 2011 14:30

Efter att pratat med vårt kommunalråd så informerar han att man skjutit upp att offentliggöra beslutet om vilken som får Hyreskontraktet för Hamnterminalen till på Onsdag nästa vecka då protokollet blivit justerat. Vilken som fått kontraktet är Michael Karlsson vårt kommunalråd sluten som en mussla om, men bekräftar att beslutet är taget av en enig kommunstyrelse i andan att uppfylla kriterierna i den kommunallag som styr beslut av detta slag.


En spännande väntan för alla som har förhoppningar att få kontraktet utom den som

fått det, han har nog blivit informerad  men med munkavle att hålla tyst tills

det hela är offentligt.

Av tommy norum - 31 mars 2011 11:04


Varför är PD så ointresserade av hur våra politiker sköter sig gentemot oss väljare utan istället föredrar att mörka information, som t.ex olagliga subventioner, när politiker och tjänsteman  ljuger inför åklagare, där man konsekvent bokför kostnader där de inte hör hemma, där man upprättar hyresavtal utan att det täcker kostnaderna, man underlåter att ta in offerter enligt de bestämmelser som klart reglerar detta, fanns ingen ordning och reda, inga uppföljningar av investeringar, inga ekonomiska analyser i form av konsekvensbeskrivningar över investeringar mm mm, listan kan göras hur lång som helst men som Sune Tholin i sin krönika kallar dumheter och tydligen inte är intressant för läsarna.


Uppgifter som man har matats med, men som varit helt ointressant för PD:s redaktion. Varför ?  


I vilket syfte vinklar man informationsflödet mot de meningsmotståndare som inte har samma åsikt som Sune Tholin ? 


Vi får hoppas att Sune Tholin ansvarig utgivare  finns på plats  och kan svara på dessa frågor .   

Av tommy norum - 31 mars 2011 10:14

Nu ser vi vad det kan få för konsekvenser när politikerna sätter sig i knät på Centrumgruppen där handlarna och fastighetsägarna har satt  stopp för all handelsutveckling i Åmål när de med näbbar och klor försöker stoppa konkurrensen till butikerna i Centrum.


Här har vi kunnat fått ett handelscentrum runt Dalhallområdet om inte fastighetsägaran och butiksägarna konsekvent varit emot all form av etableringar utanför centrum som konkurrerar med deras egna butiker och lokaler.


Bara att gratulera konsumenterna i Åmål och Säffle när vi i fortsättningen inte behöver åka till Karlstad och Trollhättan för att tillfredställa våra köpbehov.


Kanske nu politikerna börjar vakna upp när de ser konsekvenserna av när

egoismen  sätter stopp för den utveckling som varit på gång men som fastighetsägarna så klart tog ställning emot genom uppvaktningar till våra politiker i  rädslan att bli av med hyresgäster i sina i många fall omoderna butiker.


Här går fastighetsägaran till storm mot den opinion som ifrågasatte hotellbygget

på S.Hamnplan där stopp av utvecklingen i  kommunen var det stående argumentet.


Men att de gång efter annan har protesterat mot en utveckling där konsumenterna kommer i första hand, där butiker med både större sortiment och troligtvis billigare, där butiker anpassade efter nutidens krav, där det skapats arbetstillfällen, där går gränsen för för hur långt man är med på att skapa utveckling i Åmål. 


Undrar om man inte nu har bundit ris runt sin egen rygg när nu det nya Köpcentrum söder om Säffle troligtvis kommer att ta död på Åmål som handelsstad i all framtid tack vare egoistiska fastighetsägare och butiksägare.    


Vi får hoppas att politikerna slutar att lyssna på våra  köpmän och fastighetsägare i fortsättningen det leder inte till någon positiv utveckling av Åmål. 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards