Alla inlägg den 24 mars 2011

Av tommy norum - 24 mars 2011 11:10


I och med det klargörande i PD:s Synpunkt i dag från vårt kommunalråd Michael Karlsson och kommunchef Svante Melander så bekräfftas efter en lång tids tystnad att det förekommit subventioner i hamnterminalen, där till och med en polisanmälan var med i spelet för att få politikerna att erkänna sitt misstag i beslutet att godkänna hyresavtalet med Dalbo-Båtar.

  

Här satt  en enig kommunstyrelse som på sin tid  bestod av förutom Kommunalrådet Kurt Svensson (c) kommunalrådet Gustav Wennberg (s) och representanter från övriga politiska partier där också Håkan Sandberg (M) ingick. Trots att trojkan i kommunstyrelsen fick information om att hyresavtalet stred mot kommunstyrelsens beslut om full täckning av investeringen och därigenom ett brott mot den kommunallag som så klart fastslår att kommunen inte får gynna enskilt företag så lämnades förslaget till kommunfullmäktige för beslut.


Att sen klantiga polisutredare och åklagare inte klarade att få ihop till ett tjänstefel med de väl dokumenterade fakta med beräkningar och hyresavtal som medföljde anmälan, utan gick på Kurt Svenssons och Tommy Jingfors försäkran att hyreskontraktet fullt ut täckte investeringskostnaden, kanske säger en del om den kompetens som rättsväsendet besitter i ekonomiska frågor. 


Ifrån att hela affären kom upp på bordet av mig så har man på alla sätt försökt mörka genom att tala osanning, revisorena har varit kallsinniga för utredning fast de pumpas med information om det verkliga sakläget. PD har lyst med sin frånvaro i sin rapportering, där har jag istället smädats för mitt engagemang och anklagats att hålla på med dumheter.  


 

Men det är väl så att sanningen kommer alltid framkrypande förr eller senare och i det här fallet med hjälp av kompetenta tjänstemän och en ny politisk ledning  som försöker på alla sätt få bort den kultur som spridits i kommunen där leverans före ordning och reda varit det som präglat centerstyret under Kurt Svensson de senaste åren.


Vore det inte på plats med en offentlig ursäkt från de politiker och tjänstemän som varit inblandade i hela soppan, krypa till korset och erkänna sina misstag som kostat skattebetalarna miljoner i onödan.


Kanske de som inte vill ta fullt ansvar från sina  beslut skulle avsäga sig sina politiska uppdrag . Politiker som inte vill erkänna sina misstag utan vill fortsätta som om ingenting har hänt det är inte kommuninnevånarna bekänta av i fortsättningen.


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards