Alla inlägg den 4 mars 2011

Av tommy norum - 4 mars 2011 16:16












vi kan konstatera att den politiska ledningen i Åmål förstår att det är medborgarna och inte partimedlemmars intresse de skall företräda i den demokratiska processen.  Ett förhållande som Centerpartiet inte velat förstå. När nu Michael karlsson ( s ) tar bladet från munnen i och med den protestlista med 101 fastighetsägares underskrift mot vindkraftsindustrins och markägarnas  intresse i att bygga vindkraftsparker i närmiljön för de boende. Han säger sig föstå  oron och att det skall mycket till för att politikerna skall gå emot en sådan folkvilja.


Nu finns det väl bara en handfull markägare, som framför sig ser tusenlapparna flyga sin väg av vinden, som har en annan uppfattning.

Här ser vi nu hur engagerade människor tar till de nya medier som står till buds och med demokratiska medel skapar opinion för sin sak när de ser hotbilden av väsnande vindsnurror  kommer och stör i sin hemmiljö. Ett  arbete som de med hjälp av professionella aktörer där bild och ljud har en framträdande roll i informationen och som på ett åskådligt sätt redogör för de problem som finns runt ämnet.

Det kanske inte blir så lätt i fortsättningen att köra över opinionen

i politiska beslut, när man nu har andra media kanaler än lokalpressen att ta till i sin opinionsbildning.  Det skapar helt andra möjligheter att hålla demokratin levande i vårt samhälle och där politikerna i framtiden måste lyssna mer på medborgarnas synpunkter.


Tar man sen till sig bygg och miljönämndens markering att sätta stopp för

enskilda större verk utanför de  markerade vindparksområdena så kan

vindkraftsmotståndarna känna sig nöjda.


Vi som föreslår en utbyggnad av vindsnurror i paritet med det nationella målet kan skatta oss lyckliga att Centern med övriga borgerliga partier åkte ut med dunder och brak ur kommunens ledning. Vindkraftsparker innehållande 7 eller mer verk var  det som togs  beslut på och som skulle regleras i planen.


Troligtvis var Centerpartiet väl medvetna om att Vindkraftsindustrin nu planerar för snurror med högre kapacitet vilket  i praktiken gör att lönsamheten i etableringarna inte behöver begränsas av definitionen park utan betydligt färre i antal.


Detta skulle ha öppnat i stort sett hela kommunen för lönsamma etableringar som inte stod i strid mot  det beslut som togs före valet för att beränsa omfånget av vindparker i kommunen.


Politik i den högre skolan för att vilseleda väljarna månntro ?

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards