Alla inlägg den 25 mars 2011

Av tommy norum - 25 mars 2011 12:31

Det cirkulerar listor bland företagarna där de  uppmanas att  skriva på till förmån för att Dalbo-Båtar skall  få fortsatt förtroende att få hyra Hamnterminalen. 

 Förstår man inte att Dalbo-Båtar har fått erbjudande med fortsatt hyra men med utgångspunkt från full täckning av den kommunala investeringen som är i storleksordningen 12 miljoner kr.

Här blir Dalbo-båtar erbjuden en lokal som i sitt nuvarande ursprung kommer att kosta ca 30 miljoner, blir erbjuden en hyresnivå som motsvarar en investeringskostnad på 12 miljoner men accepterar inte det erbjudandet utan vad jag förstår fortfarande vill betala samma hyra med en del justeringar. En hyra som inte ens täcker halva ursprungsinvesteringen och som i nuvarande nybyggnad inte ens täcker 1/4 av investeringen efter branden.


Kanske är det så att företagarna vädrar morgonluft när de ser framför sig scenariet att kommunen gynnar enskilda företag får prejudikat på att i fortsättningen låta skattebetalarna stå för halva hyreskostnaden för de övriga företagarna i kommunen.


Varför inte acceptera de förutsättningar som gäller vid en totalbrand och handla efter den ordning som säkerställer både att skattepengarna används på rätt sätt genom att följa kommunallagen och att  inte konkurrensen snedvrides genom

subventioner för att hålla liv i omöjliga affärsprojekt med skattepengar.


Eftersom listan kommer att offentliggöras kommer det att bli intressant att se

vilka företag som anser att skattepengar också fortsättningsvis skall gå till  företagarnas hyreskostnader i en tid där kärnverksamheten skriker efter mer resurser för att upprätthålla en dräglig service till våra kommuninnevånare.

Moralen att  fullfölja ett kontrakt som inte finns utan försvann i och med branden  är det viktiga anser tydligen en del företagare, inte moralen i hur våra skatter används till att snedvrida konkurrensen i en fri marknadsekonomi eller att man tar resurser från en redan ansträngd  ekonomi i kommunen.


Vilken moral som företagarna föredrar det har ju de som skriver på uppropet klart deklarerat . 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards