Alla inlägg den 14 mars 2011

Av tommy norum - 14 mars 2011 13:02

Nu får våra politiker i kommunstyrelsen bekänna färg i frågan om Dalbo-Båtars rätt att behålla det gynsamma hyresavtalet som kostar skattebetalarna minst  600 000 kr / år.  Om det inte dyker upp sidoavtal, som då troligtvis inte är diarieförda, så finns det inget i de hyresavtal som Kommunalrådet Kurt Svensson så generöst skrev på, som talar för något annat som skulle ändra den förutsättning som så glasklart bekräftar det som hela tiden från ansvarigt håll påpekats - att hyresavtal slutar att gälla vid en brand som totalförstör byggnader.


En ganska logisk situation där fastighetsägarens  egendoms marknadsvärde skall sätta hyresnivån på objektet, inte ett gammalt avtal som har satts med utgångspunkt på skick och omständigheter för en äldre  byggnad.   


Dalbo-båtar har varit i hyresförhandlingar med kommunens representant i månader där han envetet vill att det gamla avtalet  skall gälla och inte varit

intresserad att förhandla med utgångspunkt från den kapital-

investering som lagts ner i byggnaden. Det skulle väl i den situationen vara något av ett tjänstefel att inte ta vara på medborgarnas kapital på bästa sätt  genom att gå ut och försöka ragga andra intressenter som är villiga att spendera mer på hyran.


Det är på tiden nu att bryta den gamla politikerkonstellationens sätt att förvalta våra surt förvärvade skatter där man med noll koll både på kommunallag och ekonomin spenderade utan ett uns av sunt förnuft.


Michael Karlsson med sina alliansbröder fortsätt nu på den inslagna vägen och rensa bort alla konstigheter i beslut  runt  centerpartiets  sätt att leda kommunen.


Att lyssna på tidningsägare Sune Tholin som tycker att  lite felbeslut får man ta då och då bara det händer någonting samtidigt som att man inte behöver bry sig om kommunallagen och för att få arbetstillfällen gynna egenföretagare med subventionerade hyror eller till och med gratishyror med el det är inget som rör Sune Tholin i ryggen utan går istället ut och försvarar beteendet i sin tidning.

Att man slarvar med offerter samtidigt som man gömmer kostnader i verksamheter där de inte hör hemma och att  man talar osanning i polisförhör är heller inte något som Sune Tholin reagerar på  utan försöker i stället mörka genom att inte vilja förmedla detta i sin tidning. 

Att stora delar av den kommunala organisationen varit helt befriade från viljan att hålla ordning och reda på både investeringar och uppföljningar det är heller inget som är intressant  för Sune Tholin. 

  


Politiker i kommunstyrelsen, jag tror inte det är sådana personers åsikter  ni skall ta hänsyn till när ni tar beslut om hyresgäster i Hamnterminalen.  

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards