Alla inlägg den 17 mars 2011

Av tommy norum - 17 mars 2011 21:16

Fastighetsägarna i kommunen har i omgångar gett besked om hur viktigt det är med investeringar  för att få den och växa.. Men när nu Måkebergs utbyggnad med nya frächa konsumentvänliga butikslokaler är på tapeten då vill inte fastighetsägarna i centrum vara med längre.

Då blir plötsligt Måkeberg ett hot där man ser konkurensen ta död på  intresset för sina egna i många gånger helt omoderna affärslokaler som varken är konsumet eller arbetsvänliga och som man har visat genom åren totalt ointresserade att modenisera.

Prata om stoppklossar i kommunens utveckling när man med näbbar och klor och genom lobbing försöker stoppa utvecklingen att  göra Åmål till ett  handels-

centrum på andra vilkor än sina egna.

 

När man nu får investerare att  satsa på Åmål i ett byggprojekt som de flesta känner som en positiv företeelse då vill man inte  vara med längre. Här skall investeringar och satsningar ske på fastighetsägarnas vilkor, inte för konsumenterna och kommunens bästa.


Smakar illa när man så öppet visar sina kort var deras verkliga intressen ligger. Här har man gett sken av att vara positiv till  nyinvesteringar i  olika sammanhang men när det kommer till kritan så det inte kommunens bästa man agiterar för utan det är nog så att det är sina egna investeringar de är mest intresserade att skydda .


Det är inte fastighetsägare och handlare som är rädda för konkurrens som skall sätta agendan hur kommunen skall utvecklas i framtiden . Rädlsan för utveckling  brukar sällan ge resultat i verkligheten så sluta med detta daltandet med centrumhandel och fastighetsägarna det verkar inte som att det är de som har lösningen på  kommunens framtid utan de pratar bara i egen sak.  



Av tommy norum - 17 mars 2011 13:35

Det är tydligt att Centerpartiet är på väg att bränna all politiskt förtroende bland väljarna i Åmål. När vi i dag läser i PD att Kurt Svensson förra kommunalrådet har synpunkter på socialdemokraternas ekonomiska politik.

Efter 3 månaders styre så tar den gamla politiska konstellationen till orda.

Otroligt att Centerpartiet genom Kurt Svensson har mage att komma med kritik efter så kort tid när vi vet att Centerpartiet och dess allierade har kört ekonomin i botten under sina år vid makten.

 Har man ingen självrannsakan i det partiet när vi har sett hur man styrt utan minsta kontroll av läget, där man bland annat först tar politiska beslut sedan tråcklar man till hur finansieringen skall ordnas. Socialdemokraterna lämnade över till Centerpartiet med noll skuld för ett antal år sen. Nu har man en skuld på ca 80 miljoner förutom pensionsskulden på ca 350 miljoner.


Vad jag vet så har den nya centerledningen lämnat Kurt ute i kylan utan att ha några viktiga politiska uppdrag. Kanske lika bra det med den totala saknaden av politisk känsla i rådande situation av ekonomisk kolaps som råder i kommunen efter den långa centerstyrningen.  


Kanske skulle man också förklara för Kurt att det är nog inte riktigt läge efter så kort tid  ha synpunkter på ekonomin i kommunen om man i fortsättningen vill ha fortsatta sympatier för sin politik. Det lämnar spår av bitterhet som i nuläget kan likna närmast  lite patetiskt.


Man bör nog  visa lite ödmjukhet inför den situation som Socialdemokraterna har ställts inför att rensa upp och försöka få struktur i den kommunala verksamheten och inte fortsätta med den gå på politik utan ordentliga rutiner som präglat centerns tid vid makten i många år.  

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards