Alla inlägg den 7 mars 2011

Av tommy norum - 7 mars 2011 23:00





Nu är min granskning av den kommunala verksamheten slut tillsvidare.

Den kommunala organisationen får nu försöka att ta till sig den förändring som den nya politiska ledningen tagit initiativ till och som håller på att sättas på plats.

 

Den nya kommunstyrelsen och tjänstemän  har satt ribban högt i sin strävan att få bort alla politiska beslut som inte har förberetts och analyserats för att ha  full  kontroll,  ett  måste för att få en helhetsbild av den kommunala ekonomin, något som har lyst med sin frånvaro under det senaste årtiondet.


Lite lugn o ro i sin roll som de nya styrande i kommunen är nog det som behövs nu utan att behöva ha en bloggare flåsande i nacken som informerar om olika konstigheter i den kommunala verksamheten, konstigheter som de nu är väl medvetna om och börjat att ta tag i.

 

Att ta över en kommun som befinner sig på ruinens brant och som saknar det mesta organisationsmässigt för att ha kontroll över ekonomin kanske inte är den bästa inledning på övertagandet av den politiska makten.


Den nya ledningen med Socialdemokraterna i spetsen har inte bara att försöka få ordning och reda i ekonomin, de har också en svår uppgift att försöka få tillbaka förtroendet för politiker och tjänstemän, ett förtroende som har naggats i kanten av den nonchalans som man många gånger visat i sin roll att ta tillvara kommuninnevånarnas intresse på bästa sätt.   


Det kommer i fortsättningen bli en mer lättsam blogg utan avslöjande i Åmåls verksamhet, lite inlägg av insändarkaraktär, lite mer lättsamma avslöjanden av både folk och fä, lite kommentarer runt  PD reportage mm mm så länge det finns ett intresse av bloggen kommer den bestå men i en lite annan skepnad.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards